Home / 林浩文 / 香港樓唔抵買?想收租放眼海外盤|睿富之道:林浩文(三)

香港樓唔抵買?想收租放眼海外盤|睿富之道:林浩文(三)

買樓收租可謂是港人嘅「投資傳統」,加上近期股市簡直令人慘不忍睹,陰乾式下跌,反而做房東可以輕輕鬆鬆,每月等收租,唔洗頭痕。

不過,香港私樓「癲價不勝寒」,加上新一份施政報告加大公營房屋比例,港人置業門檻變低返。買香港樓「投資」仲有冇得賺?

萊坊執行董事及估價及諮詢部主管林浩文(Thomas Lam)繼續同大家探討,第三集「買海外樓忌All Cash 沒槓桿不如買房託」重點包括:
‧進階投資 多選偏門地
‧房託派息 穩陣過收租
‧選中地區 靈活加按

鎖定WealtHub睿富FB及YouTube頻道,Thomas繼續與你為本港及環球樓市斷症!
====================================
11月14日:海外置業‧穩賺收租 精選課程|林浩文

想置業收租同時坐享樓價升值的雙贏投資?放眼全球,還有眾多更具投資價值的「磚買世界樓」之選!

專長本地及海外地產市場的Thomas,將多方位為你解構及部署海外置業的投資及收租策略。每堂特設30分鐘互動問答,助你逐步踏上海外置業致富之路!

了解更多 https://goo.gl/KfeoEf

Share Button