Home / 樓市攻略 / 揀盤全攻略:康怡花園(下)

揀盤全攻略:康怡花園(下)

上集同大家睇完盤,#揀盤全攻略 今集同大家講康怡「上、中、下康」點揀至好!究竟D-H座景觀有咩分別?大家又知唔知當年發生烹夫案的是哪一座?

胡國威

前電視主播胡國威聯同兩名拍檔,希望以更貼地更直接方式探討各樣樓市議題;由屋外至屋內,甚至從香港到海外,繼續研究交流!

康怡最平兩房800萬起跳,是在最遠離港鐵站的「上康」A-H座、也是屋苑最早落成期數才得到。如果不坐小巴的話,就要經扶手電梯而上,但扶手電梯僅得兩小段,其餘路段都要撐斜路而上。

「上康」位置隔涉之外,都要留意各座景觀。特別是D-H座。基本上D-H座去到10樓或以下都是望石場景,這點要注意。

其次屋苑早年出現的烹夫案是在D座,價格一般會較其他「上康」平兩成。
=================================
想知更多揀樓貼士,立即點擊鎖定 WealtHub睿富胡國威 – 胡•說樓市Facebook 專頁,並開啟「搶先看」設定。

#揀盤全攻略, 帶你由藍籌屋苑開始逐個講!Youtube隨時重溫>>>https://youtu.be/Fu_WYVhedaM

Share Button